Milieu

DORPSFEEST.NL gaat voor groen!

Een beter Milieu !

Minder plastic, minder transports, minder uitstoot en recyclen waar mogelijk ♻️

Het is 2023 en wij willen samen met jullie werken aan een beter Milieu en we denken ook aan de Flora en Fauna. We hebben daar maatregelen voor getroffen en hier lees je hoe wij ermee omgaan !

Jij wil toch ook niet dansen op een vloer die bezaaid is met lege en plat gestampte plastic bekers ?

wij werken met het :

BEKER RETURN SYSTEEM

Nieuw is het “Return Systeem” aan de bar. Helemaal nieuw is het natuurlijk ook niet want als je afgelopen zomer naar de grotere festivals bent geweest heb je er al mee te maken gehad.

We leggen het nog even duidelijk uit:
Bij de entree krijg je 1 (beker)muntje in je hand en wanneer je de eerste keer drankjes besteld, lever je dit muntje in voor de beker (of flesje). Bij je volgende bestelling lever je de plastic bekers en/of flesjes weer in. Heb je die niet en ook geen muntje meer? Dan rekenen wij een half muntje extra per beker of flesje. Zorg dus dat je netjes het plastic weer inlevert bij de bar. Als bonus blijft het hele terrein schoon! 😃 Weet wel: het beker muntje of een lege beker heeft geen waarde aan het eind van het evenement, het is dus geen statiegeld systeem.

Zo besparen wij een hoop plastic afval (in het groen) en is er bijna geen extra transport nodig en geen grote veegwagen die het terrein hoeft schoon te maken en dat is natuurlijk ook weer beter voor het milieu, de flora en fauna.